Additive Manufacturing (AM)

The lecture “Additive Manufacturing” describes the principles and characteristics of the layer-wise production of components. The lecture deals with topics regarding the generation of manufacturing data, which is divided into data preparation, conditioning and processing. The lecture also explains the important AM-processes such as Stereolithography, Laser Sintering, Laser Beam Melting, Fused Layer Modeling, MultiJet Modeling, PolyJet Modeling, 3D-Printing, Layer Laminated Manufacturing and Digital Light Processing and also various methods for post processing of components.

Moodle Working Space

Contact person