Hinweis: Aufgrund von geplanten Wartungsarbeiten werden die Web-Auftritte der TU Dortmund am 17. April 2024, zwischen 18:00 und 20:00 Uhr mehrmals für kurze Zeit nicht erreichbar sein.
Wir bitten dadurch entstandene Unannehmlichkeiten zu entschuldigen und bedanken uns für Ihr Verständnis.
Fakultät Maschinenbau

Additive Manufacturing (AM)

The lecture “Additive Manufacturing” describes the principles and characteristics of the layer-wise production of components. The lecture deals with topics regarding the generation of manufacturing data, which is divided into data preparation, conditioning and processing. The lecture also explains the important AM-processes such as Stereolithography, Laser Sintering, Laser Beam Melting, Fused Layer Modeling, MultiJet Modeling, PolyJet Modeling, 3D-Printing, Layer Laminated Manufacturing and Digital Light Processing and also various methods for post processing of components.

Moodle Working Space

Contact person