Hinweis: Aufgrund von geplanten Wartungsarbeiten werden die Web-Auftritte der TU Dortmund am 17. April 2024, zwischen 18:00 und 20:00 Uhr mehrmals für kurze Zeit nicht erreichbar sein.
Wir bitten dadurch entstandene Unannehmlichkeiten zu entschuldigen und bedanken uns für Ihr Verständnis.
Fakultät Maschinenbau

Advanced Simulation Techniques in Metal Forming II

The fundamentals of the non-linear finite-element-method as well as the use of commercial FE-software is the scope of this course “Advanced Simulation Techniques in Metal Forming II“.
Special emphasis is given to the verification and validation of FE-models. In addition, students are introduced to the concept of thermo-mechanical coupling and damage in finite-element- simulations. The theoretical content is applied on complex pracitcal forming problems and validated by experimental data.

Moodle Working Space

Contact person